2016. júl. 9.

Helyzetjelentés

Gondoltam bejelentkezem, mielőtt megint megszól valaki. De emellett csendben megjegyzem, hogy Instagramra szorgalmasan rakok fel fotókat, hogy lássátok, nem tűntem el.
A nagy csend oka a krónikus időhiány és a stressz. Meg kellett állapítanom, hogy az életemre sajnos kevés a napi 24 óra. Legalább kettővel több kellene. Munka, barát, sport, háztartás, kert, hobbi, alvás… ez nem fér bele mind a napomba/hetembe. Vagyis valamit hanyagolok. A konditerem már kiesett, a pilates maradt. Kondizás helyett mosok, takarítok, kertészkedek, ügyet intézek. Ha egyéb hobbira is időt szánok, pl. olvasás, akkor az vagy a takarítás vagy az alvás rovására megy. Vagyis vagy disznóól a lakás, vagy hisztis liba vagyok a fáradtságtól, vagy nincs “játszós idő” és depis leszek. Egyenlőre a három között egyensúlyozok, de sokáig nem tartható fenn ez az állapot. Az ideális megoldás nyilván az lenne, ha nem kellene dolgoznom, mégis kapnék fizut (nyugodtan szóljon, akinek erre vonatkozóan valami ötlete van, csak ne legyen illegális a dolog). A következő lehetőség, amit megcsinálok: összeköltözünk Florinnal. Mivel új munkát egyenlőre egyikünk se akar keresni, ezért félúton összeköltözünk. Az egymáshoz való utazgatás helyett a munkába kell majd ingázni, viszont a Florin-időt össze tudom majd kötni a többivel. Lehet együtt sportolni, takarítani, olvasni, stb. Remélem, hogy ezzel megoldódik az időhiányom.
A másik a stressz: a munka épp lehangoló, az aktuális modellem nem épp a kedvencem. Ehhez jött eddig a lakáskeresős stressz, most pedig a konyhaberendezős stressz. Lakást találtunk, a szerződést a héten aláírtuk, augusztusban költözünk. Bútorunk van elég, de a lakásban nincs berendezett konyha, vagyis vennünk kell egyet. Mire minden áruházat bejártunk és legalább 100 konyhát megnéztünk, valószínűleg az összes kedvem elmegy majd a főzéstől. Remélem, hogy sikerül venni egyet még a nyaralás előtt és akkor otthon kicsit kifújhatjuk magunkat. Aztán költözés, illetve kell egy új autó. Florin kocsija egyenlőre még gurul, de ennél több pozitívumot aligha lehet mondani róla. Remélem, hogy még néhány hónapig kitart a kicsi kocsi.
Ezzel búcsúzom is a következő hetekre (hónapokra?), majd az új lakásból biztos  jelentkezem.

Nincsenek megjegyzések: