2014. dec. 28.

München - Nymphenburgi kastély

Mivel én korábban még nem jártam Münchenben, Katira bíztam az idegenvezetést. Előtte neten azért gyorsan szétnéztem, mi minden található ott és a karácsonyi vásár mellett ezt a kastélyt szúrtam ki célpontnak. Szerencsére Kati listáján is fenn volt, így a szombati napot itt kezdtük.
A kastélyt (eredetileg a középső épület) Ferdinánd herceg építtette 1664-ben a feleségének, a fiuk születésének az örömére. Az elkövetkező kb. 200 év folyamán pedig folyamatosan bővítették, míg kialakult a mai épületegyüttes.
A kastély mögött egy (még télen is) szép park található, sok vízfelülettel és erdővel. Még valamikor vissza kell mennünk, hogy a francia kertet virágokkal beborítva is lássam. Az épületből túl sokat nem mutogatnak, egy szintet lehet bejárni. A főcsarnok lenyűgöző, a szobák szépek, a Szépségek csarnokában (női portrék gyűjteménye) pedig tényleg szép és nem a szokásos ronda pufi hölgyemények néznek le az emberre.
Az környező épületekben van még néhány múzeum is, de van ami csak a nyári szezonban van nyitva, ezért inkább megéri akkor meglátogatni a helyet. A város botanikus kertje is csak egy köpésre van a parktól, legközelebb kombinálni szeretném a kettőt és mindent megnézni.

Nincsenek megjegyzések: