2014. szept. 18.

Calella

Barcelona után tovább utaztunk északra a part mentén: kb. 70 perc vonatozás után értük el Calellát, ahol a hotelünk volt. Az első képen jól látszik Callela hotel-sora és hogy mennyire be van építve a part, de szerencsére a belváros nemcsak tömbházakból áll. Egy keveset azért megőriztek a régi hangulatos belvárosból is. Valamivel régebbi épület a calella-i világítótorony is a várostól délre, amibe felmászni sajnos nem lehet. De a benne található kis múzeum és a kilátás miatt abszolút megéri elsétálni addig.
Túristából nyilván volt elég, a legtöbbje elég fiatalka és német. Mintha anyuci-apuci kis gyöngyszemeit begyűjtötték volna egy helyre, hogy aztán egy jó nagy bulit csapjanak. Ami azért annyira nem hiányzott. Előbb nyugdíjasparadicsom Tenerifén, aztán "óvoda" Calellában... Kíváncsi vagyok, milyen lesz a következő hely, ahol kikötök.
Még a strandról néhány szó: habár homokosnak látszik, inkább kavicsos. Nagyon pici kavicsokból áll, de akkor is... nem túl kellemes sokáig mezítláb gyalogolni benne (de nyilván jobb volt, mint az írósztalnál ülni, szóval nem panaszkodhatok). :-)1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én úgy látom, hogy a csini nagylányok/azaz TI /, és az ovisok mellett azért akadt néhány "nagy pocakos" nyugdíjas is. Utószezoni nyaralás elképzelhetetlen nélkülük.

Pussssssssssssssssssssz