2013. máj. 23.

Tél

Ma reggel látszott a leheletem, olyan hideg van. Már napok óta. Tudom, hogy folyton az idöjárásra panaszkodom, de… látszott a leheletem! Május végén! Úgyhogy feladtam azon elvemet, hogy nem veszek fel téli cuccot, ha már egyszer tavasz (majdnem nyár van). Két napja csizmában járok. Oké, nem a hótaposóban, de bélelt csizmában. És az esökabátot a polárbélessel együtt kell felvennem. Ibolya és Sybille pedig télikabátot hordanak. Egy-két éve egy hüvösebb nyári napon hüledeztem azon, hogy csizmás-kesztyüs embereket is látni az utcán. Erre mi történik: a csizma részét már teljesítettem és olyan hideg volt ma reggel, hogy azt kívántam, bárcsak lenne nálam sapka és kesztyü is. A várost északon határoló hegyekbe pedig hóesést ígért az elörejelzés. Szóval, említettem már, hogy ki fogok vándorolni a Bahamákra?

Már az sem segít, hogy a németek is ki vannak borulva. Ráadásul én már vagy 3 hónapja szenvedek és várom a jó idöt (vagy csak simán a napsütést), ök még csak néhány hete nyavajognak. Vagyis van még mit behozniuk, hogy fair legyen a dolog.

Azt említettem már, mennyire felháborítónak tartom, hogy mire végre kialakul az ízlésem és a stílusom és még pénzem is van öltözködni, egy olyan országban landolok, ahol a vízálló túraruházat a megfelelö öltözék? Nem is csoda, hogy bármerre néz az ember, szinte csak Jack Wolfskin kabátokat lát. Mintha egy megkergült farkas összetaposta volna az embereket és mindenkin ott hagyott volna egy mancslenyomatot. Amiért mérges vagyok a pocsék idö miatt, ill. h a németek még nem szenvednek az idöjáras miatt olyan régóta, mint én, ezért igazán megtaposná öket egy jó sáros farkas a képzeletbeli helyett és hagyhatna mindegyiknek a fenekén is 1-1 mancslenyomatot...

Nincsenek megjegyzések: