2013. ápr. 23.

„Nem fogod…

… elhinni!!! Megtaláltam a pincekulcsot!!!”  Írta Ibolya nagy lelkesen tegnap.

Az elözményekröl: a postaláda-, pince- és udvari ajtó kulcsai (egy karikán vannak) már jónéhány hónapja eltüntek. Az elsö kettö hiánya nem volt vészes, mert a postaládába simán be lehet nyúlni, akkora a rés rajta, a pincébe pedig nem járunk le minden nap. A szemeteskukák viszont az udvaron állnak, oda azért hetente néhányszor le kell(ene) menni. Az elején még szorgosan kéregette I. a kulcsot a szomszédoktól, aztán kínos lett egy idö után. Néhányszor lemászott az erkelyröl, felnyitotta a kukákat, én pedig Michael Jordannek képzelve magam hajigáltam le az erkélyen felgyült szemetet, sorra dobva a 3 pontosokat. Olyan is volt, hogy Hugo kocsiját pakolták meg és vitték el a szemetes zacskókat. Azt hiszem látszik, hogy hócipöm tele volt az egésszel. 

Az nyilvánvaló volt, hogy Ibolya  a ludas a dologban, legutoljára az ö kezében voltak a kulcsok. Az pedig olyan, mint egy fekete lyuk. Amit a markába vesz, az sok esetben többé elö se kerül. Egyszer nem a szokott helyére akasztotta vissza a kulcsokat, pedig annak pont az volt a lényege, hogy ne hányja el öket valamerre (mint minden mást). Az a baj, hogy rögtön el is felejti, ha elrámol valamit, aztán meg magát szidva keresgél egy jó ideig. Tegnap épp csak lerakta a sminkcuccait a konyhapultra, rögtön el is felejtette, aztán fél perc múlva elkezdte öket keresni 5 percen keresztül.  A kulcsokat sikerült úgy elsikkasztania annak idején, hogy hiába túrtuk fel miattuk az egész lakást többször, I. az irodáját is, csak tegnap lettek meg. Nem is csoda, az ereszcsatorna az erkélyen nem az a hely, ahol az ember a keresést kezdi. 

Ibolya magyarázata arról, hogy kerültek oda:
Már emlékszem, egyszer levittem a szemetet, de nem volt kedvem felvinni a kulcsokat, mielött elmentem, szóval feldobtam öket az erkélyre, aztán pedig elfeledkeztem róluk. Úgy látszik, az ereszcsatornában landoltak.
Komolyan mondom, ha nem lenne a feje olyan stabilan odanöve a nyakához…

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

EZ CSÚCS!!!
HIPP-HIPP-HURRÁ!!!