2013. márc. 6.

Sztrájk

Elöre szólok, megint puffogós bejegyzés következik azon alkalomból, hogy sztrájkolnak a buszsoförök. Ami ma reggel a buszmegállóban állva derült ki. Még mindig fel vagyok háborodva, de nagyon, ezekért:

1, Minden vacak menetrendváltozást bemondanak a buszon már napokkal elötte, akkor nem igaz, hogy ezt nem bírták tegnap bejelenteni. Biztos, hogy már jó elöre tudták a dolgot és nem úgy keltek fel, hogy "tudjátok mit, ma sztrákoljunk".

2, A mai útvonalam: gyalog a pályaudvarra (20-25 perc), HÉV-el egy megálló (5 perc), gyalog a munkába (20-25 perc). Az utolsó szakasz elött még egy kb. 5 perces telefonos útvonalegyeztetés az egyik munkatársammal, mert az ipari park pont a kettö közt van és nem tudtam, melyik irányba tudom hamarabb kikerülni. Majd kiköptem a tüdöm, mire beestem az ajtón. (Igen, jöhettem volna taxival is, de nem fogok 15 eurót erre kiadni, mikor már a hülye bérlet is drága. Amit mellesleg azért vesz az ember, hogy busszal!!! járjon. Erre talán a közlekedési vállalatot is emlékeztetni kellene.)

3, Mi a szarnak sztrájkolnak egyáltalán? Itt még a lecsúszott munkanélküli is annyi segélyt, lakhatási támogatást meg anyám-kínját kap az államtól, amiböl simán megél és nincs más dolga, csakhogy a TV elött fetrengjen. Szóval aki dolgozik, még ha nem is bankmanagerként, szintén normálisan meg tud élni. Most komolyan, mit akarnak ezek, hogy valaki még a feneküket is kinyalja? Szerintem az a megoldás, hogy mindet ki kell rúgni, elküldeni öket 1 évre Kelet-Európába vagy Afrikába dolgozni. Addig a helyükre bevándorlókat felvenni, akik a két kezüket összeteszik majd, hogy egyáltalán van munkájuk. Aztán ha a németek normalizálták magukat és rájöttek, hogy ennél jobb munkakörülményeik sehol nem lesznek és érjék be vele, akkor helyet keresni nekik megint. De ha ez nem megy, akkor két jó nagy pofon mindegyiknek valószínüleg szintén segítene. Szívesen vállalnám a kiosztásukat.

Nincsenek megjegyzések: