2010. máj. 15.

Az a napfényes olasz idő...

... aminek nyoma sincs. Megnéztem az időjárás előrejelzést (talán még otthon kellett volna...) és keddtől néhány napig talán sütni fog a nap és melegebb is lesz. Mit ne mondjak, várom már a jó időt, mint a Messiást. Még mindig baromi hideg van (Rosariatól kölcsönkapott télikabátban korzózok mostanság) és zuhog. Azt nem mondom, hogy megállás nélkül, mert tegnap reggel volt kb. 2 óra, amikor nem esett az eső. Mindenütt nyakig ér a sár (a zöldséges kertben majdnem el is nyelt, ami nem lett volna jó, mert nem tudok olaszul segítségért kiáltani) és Bajkál-tó méretű és mélységű pocsolyák vannak az udvaron. Még szerencse, hogy amúgy lejt a terület, mert egyébként lehet, hogy csak úszva tudnánk eljutni ide. :-)
A tegnapi kis esőmentes időben kerítést festettem, kíváncsi vagyok, mennyit mosott le belőle a víz. Ill. a szállóvendégek ebédeltetése és vacsoráztatása körül segítettem, konyhai kisinas voltam. A mai program is ez. A tegnapi napom fénypontja kétségtelenül az volt, mikor az egyik kutyát hajkurásztam az esőben, mert meglépett. Van 2 boxer a kertben és 1 juhászkutya a birkákkal (akit nem érdekelnek a birkák és unatkozik mellettük), ő Artu. Ha nincs kikötve, ált. meglép a mezőről (és a postást riogatja - nem tudom, miért, mikor ott egy csapat birka, amiket zargathatna), pedig csüt.-ön még szögesdrótot is húztak a kerítés egy része fölé miatta. Na, tegnap engem szivatott a szakadó esőben, miközben próbáltam elcsípni és visszavinni. Megvárta, hogy karnyújtásnyira érjek tőle, aztán elugrott előlem és ezt ismételgettük. Mikor ideértem, mondták, hogy meg kellene nevelni, lehet, hogy később ez lesz az egyik feladatom.
A holnapi napom is ilyesmi lesz: kiviszem a kaját a vendégeknek, mosogatok, törölgetek, ill. az esőt bámulom az ablakból.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ugye ez a gyönyörű kék víz nem a pocsolya?
A kutyakergetést szívesen megnéztem volna!!!!!
Nincs róla video?
További jó szórakozást:Hihí

ili írta...

A gyönyörű kék víz a tenger Caprinál.
Videó nincs, ha lett volna itt akkor más is, az nem videózott volna, hanem remélhetőleg helyettem hajkurászta volna a kutyát. :-) Legalábbis azóta ezt főleg a holland srác csinálja, lelkesen. És nem esőben, a mázlista.