2009. szept. 30.

Visszatekintés

Olyan hamar elszaladt ez a 2,5 hónap, hogy el se hiszem. Ha nem jött volna a hideg idő, még maradtam volna egy kicsit. De éjszakánként már lefagyott az orrom alvás közben és vizes spenótleveleket szedni reggel 7-kor a hidegben se olyan kellemes. De nagyon jó volt az Angliában eltöltött idő és a farmok és emberek is rendben voltak.
Az egyetlen undok ember, akivel találkoztam, egy öreg volt az egyik londoni buszon, aki rám rikácsolt, hogy miért trécselek a sofőrrel, pedig az tilos. Egyrészt a sofőr faggatott engem az utazásról, másrészt főleg akkor, mikor épp lámpánál állt, szóval nem veszélyeztette az utasokat.
Szeretem az országot, a rovására az időjárást lehet felhozni (nekem mákom volt most, nagyrészt jó időt fogtam ki, főleg K-en, bár a plymouth-i égszakadást nem fogom elfelejteni) és a tömegközlekedést (nagyon drága és sok helyen nem viszik túlzásba a buszjáratok indítását). Az emberek többnyire rendesek és nem zárkózottak (bár az utolsó farmon azt hiszem, hogy szereotípiákkal: karót nyelt angolokkal találkoztam :-) ). Szeretem a tengert, a mólókat, a régi vidéki házakat, a sok üdvözlőkártyát, az öltözködési káoszt, az udvarias vezetési stílust, a vidéki utakat, a charity shopokat (olcsó könyv :-) ), hogy általában zöldebb a zöld, mint máshol (Cornwall csodaszép smaragdzöld) és hogy leszálláskor megköszönöm a buszsofőrnek, hogy elhozott. Annyira jó volt nézelődni és kirándulni, sajnálnám, ha nem láttam volna Cambridge-t vagy Land’s End-et. Bár a Dartmoor Nemzeti Park kimaradt, azt mégpótolnom kell.
Ha a farmokat kellene rangsorolni, nem igazán tudnám megcsinálni. Az első helyen hátrány, hogy nem volt ellátás és én főztem, ill. tömegközlekedés semmi. De reggel nem kellett korán kelni és a szállás klassz volt, ilyen szempontból talán ez lenne az első. Amúgy is, hogy ne szeretnék egy helyet, ahol ez fogadja a belépőt: You are a child of the universe, no less than the trees and the stars. A második farmon a háziak cigizését és a zuhanyhiányt tudnám felróni, ill. hogy Andrew elég hisztis tudott lenni. Viszont nagyon rendesek voltak, a kaja finom volt, a kutyát nagyon bírtam és ott voltak a tai-chi edzések is. Érdekesség szempontjából a lámák viszik a pálmát. A háziak itt is aranyosak voltak és Cornwall nagyon szép. Viszont az a kupleráj, ami ott van… Az utolsó hely tiszta, rendes, mint a háziak és semmi több. Az a caravan ugye hagy némi kívánnivalót maga után, mint a zuhanyzó és wc, de 1 hétig jó volt.
Végül, köszi mégegyszer mindenkinek (ha olvassátok ezt), akinél látogatóban voltam, vagy találkoztunk.

Nincsenek megjegyzések: